Szczegóły wymiany
Status Wymiany:
Odebrane
Ocena wystawiona przez Zamawiającego:
5 - wyśmienicie
Wybrana forma wysyłki:
paczka
paczka
Data zamówienia: 2015-11-10 18:28
Data realizacji: 2015-11-17 18:35
Data odbioru: 2015-11-19 18:39
Data realizacji: 2015-11-17 18:35
Data odbioru: 2015-11-19 18:39
Herbata czarna + pojemnik
Stan: nowy / nieużywany
100PKT 10,00zł
Forma wysyłki
list zwykły, list zwykły priorytetowy, paczka
Zasięg wysyłki
Polska, Świat
Czas realizacji
1 dzień roboczy
Szczegóły przedmiotu
- Kategoria: inne
Opis przedmiotu
Herbata czarna Yunnan z dodatkiem kwiatów hibiskusa, kwiatów jaśminu, płatków nagietka oraz suszoną żurawiną i naturalnym aromatem brzoskwiniowym
Gatunek: czarna Yunnan
Pochodzenie: Chiny, prowincja Junnan
Składniki wzbogacające:
- kwiaty hibiskusa,
- kwiaty jaśminu,
- płatki nagietka,
- suszone owoce żurawiny.
Aromat: brzoskwiniowy
Smak: intensywny, wyrazisty, z nutą owocową
Kolor naparu: złocistopomarańczowy
Pakowanie: folia + zewnętrzny kartonik
Wskazówki dotyczące przygotowania: aby zachować naturalny aromat herbacianych liści, najlepiej zalewać herbatę wodą o temperaturze około 95°C. Najlepiej używać czajniczków lub zaparzaczy, które pozwalają na swobodne rozwijanie się liści. Do naczynia wsypać po jednej łyżeczce herbaty na filiżankę, zalać gorącą wodą (ok. 150 ml na filiżankę), po czym parzyć przez 2 do 3 minut. Przed podaniem zaleca się oddzielenie naparu od liści. Parzenie herbaty czarnej do 3 minut nadaje jej właściwości pobudzające, powyżej tego czasu – odprężające i relaksujące.
Gatunek: czarna Yunnan
Pochodzenie: Chiny, prowincja Junnan
Składniki wzbogacające:
- kwiaty hibiskusa,
- kwiaty jaśminu,
- płatki nagietka,
- suszone owoce żurawiny.
Aromat: brzoskwiniowy
Smak: intensywny, wyrazisty, z nutą owocową
Kolor naparu: złocistopomarańczowy
Pakowanie: folia + zewnętrzny kartonik
Wskazówki dotyczące przygotowania: aby zachować naturalny aromat herbacianych liści, najlepiej zalewać herbatę wodą o temperaturze około 95°C. Najlepiej używać czajniczków lub zaparzaczy, które pozwalają na swobodne rozwijanie się liści. Do naczynia wsypać po jednej łyżeczce herbaty na filiżankę, zalać gorącą wodą (ok. 150 ml na filiżankę), po czym parzyć przez 2 do 3 minut. Przed podaniem zaleca się oddzielenie naparu od liści. Parzenie herbaty czarnej do 3 minut nadaje jej właściwości pobudzające, powyżej tego czasu – odprężające i relaksujące.
Ostatnia zmiana: 2015-11-03 1:26
Komentarz Wystawiającego
Wystawiający nie skomentował jeszcze tej transakcji
Komentarz Zamawiającego
Przesyłka nadeszła. Zawartość zgodna z opisem, dziękuję.