Szczegóły wymiany
Status Wymiany:
Odebrane
Ocena wystawiona przez Zamawiającego:
5 - wyśmienicie
Wybrana forma wysyłki:
list polecony
list polecony
Data zamówienia: 2015-03-13 01:40
Data realizacji: 2015-03-13 14:04
Data odbioru: 2015-03-17 15:22
Data realizacji: 2015-03-13 14:04
Data odbioru: 2015-03-17 15:22
Tysiąc dni w Orvieto
Stan: nowy / nieużywany
260PKT 26,00zł
Forma wysyłki
list polecony
Zasięg wysyłki
Polska
Czas realizacji
3 dni robocze
Szczegóły przedmiotu
- Autor: Blasi Marlena
- Tłumaczenie: Hesko-Kołodzińska Małgorzata
- Gatunek: Literatura piękna
- Format: miękka okładka
- Rok wydania: 2013
- Język: polski
- Wydawca: Literackie
- Opis fizyczny: 408 s. ; 12.0x19.5cm
Opis przedmiotu
Kontynuacja bestsellerowych Tysiąca dni w Wenecji oraz Tysiąca dni w Toskanii.
Nowy dom, nowi sąsiedzi, nowy etap w życiu. Marlena i Fernando opuszczają Toskanię, by osiedlić się w sąsiadującej Umbrii. Ich nowy dom to część średniowiecznego palazzo mieszczącego się w samym sercu prastarego, przepięknego Orvieto. Podupadła ale nadal pełna uroku budowla wymaga gruntownego remontu, w którym nic nie przebiega jak powinno, dostarcza za to sposobności poznania fascynującej historii miasta i jego mieszkańców. Nietrudno się domyśleć, że sąsiedzi amerykańsko-włoskiej pary szybko polubią nowo przybyłych.
Podobnie jak poprzednie książki Marleny de Blasi, Tysiąc dni w Orvieto zawiera wiele smakowitych przepisów na dania z włoskiej kuchni. Gotowanie może być sztuką
i ceremoniałem – ale to nie oznacza, że musi być trudne?!
Marlena de Blasi – dziennikarka, krytyk kulinarny, autorka prozy wspomnieniowej
o Wenecji, Toskanii i Sycylii oraz trzech książek kucharskich. Z pochodzenia Amerykanka, od kilkunastu lat mieszka we Włoszech. Obecnie wraz z mężem zajmuje się organizacją wycieczek kulinarnych po Toskanii i Umbrii.
Nowy dom, nowi sąsiedzi, nowy etap w życiu. Marlena i Fernando opuszczają Toskanię, by osiedlić się w sąsiadującej Umbrii. Ich nowy dom to część średniowiecznego palazzo mieszczącego się w samym sercu prastarego, przepięknego Orvieto. Podupadła ale nadal pełna uroku budowla wymaga gruntownego remontu, w którym nic nie przebiega jak powinno, dostarcza za to sposobności poznania fascynującej historii miasta i jego mieszkańców. Nietrudno się domyśleć, że sąsiedzi amerykańsko-włoskiej pary szybko polubią nowo przybyłych.
Podobnie jak poprzednie książki Marleny de Blasi, Tysiąc dni w Orvieto zawiera wiele smakowitych przepisów na dania z włoskiej kuchni. Gotowanie może być sztuką
i ceremoniałem – ale to nie oznacza, że musi być trudne?!
Marlena de Blasi – dziennikarka, krytyk kulinarny, autorka prozy wspomnieniowej
o Wenecji, Toskanii i Sycylii oraz trzech książek kucharskich. Z pochodzenia Amerykanka, od kilkunastu lat mieszka we Włoszech. Obecnie wraz z mężem zajmuje się organizacją wycieczek kulinarnych po Toskanii i Umbrii.
Ostatnia zmiana: 2015-03-12 18:36
Komentarz Wystawiającego
Dziękuję i pozdrawiam.
Komentarz Zamawiającego
Wszystko OK :) Dziękuję :)