Pomożecie? Pomożemy!

Pytania i odpowiedzi dotyczące funkcjonalności serwisu

Pomożecie? Pomożemy!

Postprzez admin » 15 kwi 2011, o 20:47

Wszystkim, którzy mają pytania związane z funkcjonowaniem serwisu polecam lekturę http://finta.pl/jak-to-dziala. Jeśli coś nadal jest niejasne, proszę śmiało zadawać pytania w tym dziale.

Do odpowiadania na ewentualne pytania zachęcam również bardziej doświadczonych użytkowników, którzy swoją wiedzą mogliby podzielić się z innymi.
admin
 
Posty: 1133
Dołączył(a): 4 lut 2011, o 16:07

Re: Pomożecie? Pomożemy!

Postprzez dabrovka » 30 lip 2011, o 23:16

Ponieważ ostatnio ślepota dopadła mnie straszliwa (nie mogę znaleźć nawet okularów) to pytam; czy jest w serwisie opcja taka jak "ostatnio dodane książki/gry/inne"?
Nie siedzę przed komputerem cały dzień, nie korzystam z rss a chciałabym wiedzieć co nowego zostało dodane.
dabrovka
 
Posty: 45
Dołączył(a): 3 lip 2011, o 14:55

Re: Pomożecie? Pomożemy!

Postprzez admin » 31 lip 2011, o 07:27

W takim przypadku można skorzystać z sortowania.

Wchodzimy do kategorii, np. Książki. Z dostępnych opcji "Sortuj według" wybieramy "Data wystawienia". Po kliknięciu na ten link książki zostaną posortowane wg daty wystawienia w porządku od najstarszej (strzałka do góry). Po ponownym kliknięciu porządek sortowania odwróci się i książki będą wyświetlane począwszy od najpóźniej wystawionej (strzałka do góry).
admin
 
Posty: 1133
Dołączył(a): 4 lut 2011, o 16:07

Re: Pomożecie? Pomożemy!

Postprzez rumcajs » 31 lip 2011, o 09:37

Ja również cierpię na zaawansowaną ślepotę. I notoryczny brak czasu niepozwalający mi na wczytywanie się w instrukcje obsługi czegokolwiek.
Wystawiłem przedmiot za określoną liczbę punktów. Po pewnym czasie dochodzę do wniosku, że moja cena jest zbyt wysoka. Czy mogę ją zmienić bez wycofywania przedmiotu i ponownego jego wystawienia za inną ilość punktów?
rumcajs
 
Posty: 11
Dołączył(a): 13 cze 2011, o 10:12

Re: Pomożecie? Pomożemy!

Postprzez nutkab » 31 lip 2011, o 10:13

rumcajs napisał(a):Wystawiłem przedmiot za określoną liczbę punktów. Po pewnym czasie dochodzę do wniosku, że moja cena jest zbyt wysoka. Czy mogę ją zmienić bez wycofywania przedmiotu i ponownego jego wystawienia za inną ilość punktów?

Tę opcję testowałam już wielokrotnie :). Moje przedmioty -> Lista przedmiotów -> klikamy w wybrany przedmiot i wpisujemy ilość punktów lub zmieniamy dane ->Zapisz i gotowe :).
nutkab
 
Posty: 76
Dołączył(a): 16 kwi 2011, o 07:40

Re: Pomożecie? Pomożemy!

Postprzez Hess » 30 sie 2011, o 09:15

Witam,
próbuję od wczoraj wysłać wiadomości do kilku użytkowników i nie wychodzi mi to.
Jeśli wchodzę w korespondencję już istniejącą, to moja wiadomość dociera, a jeśli wchodzę przez jego profil i tam naciskam, wyślij wiadomość, to po wszystkim pokazuje mi się komunikat: "Wystąpił błąd 404.
Przepraszamy, ale pod żądanym adresem nie istnieje strona w naszym serwisie.".

To jak ja mam wysłać wiadomość ;(??
Hess
 
Posty: 45
Dołączył(a): 5 sie 2011, o 08:18

Re: Pomożecie? Pomożemy!

Postprzez admin » 30 sie 2011, o 10:02

Proszę powiedzieć, w przypadku jakiego użytkownika występuje ten błąd. Czy próba wysłania wiadomości poprzez Wiadomości -> Napisz wiadomość (menu po prawej stronie) do takiego użytkownika również kończy się błędem 404?
admin
 
Posty: 1133
Dołączył(a): 4 lut 2011, o 16:07

Re: Pomożecie? Pomożemy!

Postprzez Hess » 30 sie 2011, o 10:36

admin napisał(a):Proszę powiedzieć, w przypadku jakiego użytkownika występuje ten błąd. Czy próba wysłania wiadomości poprzez Wiadomości -> Napisz wiadomość (menu po prawej stronie) do takiego użytkownika również kończy się błędem 404?


Problem z wysłaniem wiadomości miałam do malvi i Draakhan. Jednak do malvi w końcu wysłałam, bo już z nią wcześniej wymianiałam wiadomości.

Tak, też występuje błąd 404, gdy chcę wysłać wiadomość tą drogą co napisałeś.
Hess
 
Posty: 45
Dołączył(a): 5 sie 2011, o 08:18

Re: Pomożecie? Pomożemy!

Postprzez admin » 30 sie 2011, o 10:47

Czy błąd 404 pojawia się od razu po kliknięciu na "Wyślij wiadomość do użytkownika" w profilu użytkownika? Czy wyświetla się okienko z formularzem wiadomości?

W jakiej przeglądarce występuje błąd?

Pytam o to wszystko ponieważ błąd taki nie występuje u mnie. Czy ktoś jeszcze ma taki problem?
admin
 
Posty: 1133
Dołączył(a): 4 lut 2011, o 16:07

Re: Pomożecie? Pomożemy!

Postprzez Hess » 30 sie 2011, o 10:55

Mam Operę.

Okienko do wpisania wiadomości pojawia mi się. Wpisuję temat, treść i/lub użytkownika , klikam wyślij, okienko znika i pojawia mi się komunikat z błędem.

W sumie nie próbowałam zrobić tego w innej przeglądarce, więc zaraz tozrobię i dam znać. Ale i tak dziwnie, że tak się robi, bo już wysyłałam wiadomości i nie miałam takiego problemu.
Hess
 
Posty: 45
Dołączył(a): 5 sie 2011, o 08:18

Następna strona

Powrót do Pomoc

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron