Szczegóły wymiany
Status Wymiany:
Anulowane
Brak potwierdzenia przez Zamawiającego. Potwierdzono na podstawie numeru nadania w systemie śledzenia przesyłek Poczty Polskiej
Wybrana forma wysyłki:
list polecony
list polecony
Data zamówienia: 2018-06-29 20:22
Data realizacji: 2018-07-04 19:14
Data anulowania: 2018-07-17 17:10
Data realizacji: 2018-07-04 19:14
Data anulowania: 2018-07-17 17:10
Pyszne chwasty
Stan: nowy / nieużywany
340PKT 34,00zł
Forma wysyłki
list polecony, odbiór osobisty: Kraków
Zasięg wysyłki
Polska
Czas realizacji
5 dni roboczych
Szczegóły przedmiotu
- Autor: Kalemba-Drożdż Małgorzata
- Gatunek: Kuchnia
- Format: twarda okładka
- Rok wydania: 2014
- Język: polski
- Wydawca: Pascal
- Opis fizyczny: 336 s. ; 17.0x24.5cm
Opis przedmiotu
137 przepisów na dania z chwastów:
sałatki
pasty i sosy
zupy
tarty i makarony
koktajle
słodkości
konfitury
Czy zamiast uparcie pozbywać się chwastów, nie prościej, przyjemniej i bardziej eko będzie po prostu je… zjeść?
Zasmakuj w twarożku z kurdybankiem, upiecz wegańskie bułeczki z komosą i skosztuj spaghetti z pączkami mniszka! Dowiedz się, jak przyrządzić nalewkę z kwiatów fiołka,
i ugotuj risotto z koniczyny!
Pokrzywa, tasznik, babka czy gwiazdnica nie muszą być wrogimi intruzami, lecz mogą stać się składnikiem wyjątkowego dania!
Pyszne chwasty to absolutnie niecodzienna książka kucharska. Zawiera 137 propozycji smacznych dań z roślin, których nie lubimy oglądać w naszych ogródkach – chwastów. Jadalnych, zdrowych i skrywających wiele oryginalnych smaków.
„Polskie pola i ogrody kryją w sobie mnóstwo kulinarnych skarbów. Ta książka uczy,
jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o ciekawych smakach i wartościowych składnikach. Z fiołka, pokrzywy, stokrotki, zebranych podczas zwykłego spaceru, stworzymy niezwykłe dania. Gorąco polecam!”.
Ewa Wachowicz
„Natura jest niesamowita. Karmi nas, odżywia i leczy. Nałogowo jadam pokrzywę, kurdybanek i inne chwasty – często będę sięgała po przepisy z tej wyjątkowej książki”.
Agnieszka Maciąg, promotorka zdrowego stylu życia
„Brakowało mi poradnika, który przełoży na język codziennego gotowania pomysły współczesnych kucharzy, znajdujących poezję smaku w roślinach z pobliskiej łąki. Piękne zdjęcia i inspirujące przepisy sprzyjają kulinarnym eksperymentom. Tego lata jemy mlecz!”.
Maryla Musidłowska, dziennikarka kulinarna Kuchnia+, Elle, In Style
Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia.
Z entuzjazmem promuje jedzenie dzikich roślin i jadalnych kwiatów. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
!
sałatki
pasty i sosy
zupy
tarty i makarony
koktajle
słodkości
konfitury
Czy zamiast uparcie pozbywać się chwastów, nie prościej, przyjemniej i bardziej eko będzie po prostu je… zjeść?
Zasmakuj w twarożku z kurdybankiem, upiecz wegańskie bułeczki z komosą i skosztuj spaghetti z pączkami mniszka! Dowiedz się, jak przyrządzić nalewkę z kwiatów fiołka,
i ugotuj risotto z koniczyny!
Pokrzywa, tasznik, babka czy gwiazdnica nie muszą być wrogimi intruzami, lecz mogą stać się składnikiem wyjątkowego dania!
Pyszne chwasty to absolutnie niecodzienna książka kucharska. Zawiera 137 propozycji smacznych dań z roślin, których nie lubimy oglądać w naszych ogródkach – chwastów. Jadalnych, zdrowych i skrywających wiele oryginalnych smaków.
„Polskie pola i ogrody kryją w sobie mnóstwo kulinarnych skarbów. Ta książka uczy,
jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o ciekawych smakach i wartościowych składnikach. Z fiołka, pokrzywy, stokrotki, zebranych podczas zwykłego spaceru, stworzymy niezwykłe dania. Gorąco polecam!”.
Ewa Wachowicz
„Natura jest niesamowita. Karmi nas, odżywia i leczy. Nałogowo jadam pokrzywę, kurdybanek i inne chwasty – często będę sięgała po przepisy z tej wyjątkowej książki”.
Agnieszka Maciąg, promotorka zdrowego stylu życia
„Brakowało mi poradnika, który przełoży na język codziennego gotowania pomysły współczesnych kucharzy, znajdujących poezję smaku w roślinach z pobliskiej łąki. Piękne zdjęcia i inspirujące przepisy sprzyjają kulinarnym eksperymentom. Tego lata jemy mlecz!”.
Maryla Musidłowska, dziennikarka kulinarna Kuchnia+, Elle, In Style
Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia.
Z entuzjazmem promuje jedzenie dzikich roślin i jadalnych kwiatów. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
!
Ostatnia zmiana: 2018-05-16 8:49
Komentarz Wystawiającego
Wystawiający nie skomentował jeszcze tej transakcji
Komentarz Zamawiającego
Zamawiający nie skomentował jeszcze tej transakcji