delvet napisał(a):admin napisał(a):Ja mam takie trochę przewrotne pytanie: czemu opłaca się wystawiać książki na allegro a nie opłaca się wystawiać na fincie? Przecież koszty wysyłki są takie same?
Tak, zgadza się. Ale na Allegro koszt wysyłki+koszt wystawienia pokrywa kupujący.
admin napisał(a):Hmm, na fincie wszystkie koszty są również wliczone w "cenę" przedmiotu i pokrywa je kupujący. Jedyna różnica polega na tym, że na allegro rozliczamy się w PLN a na fincie w punktach.
povc12 napisał(a):Problemem jest, że na poczcie obsługa ocenia na oko, jakim gabarytem jest przesyłka. Ostatnio wysyłałem książkę i był to na 100% gabaryt A, ale policzony został na oko jako B!!!
povc12 napisał(a):Robią sobie na tych gabarytach i wadze druga pensję pewnie. Miarek nie używają - wszystko "na oko", a co do wagi, to wagi są tak ustawione, że klient nie widzi, jaka waga się wyświetla, więc mogą zawyżać sobie, jak chcą, aby został przekroczony próg.
povc12 napisał(a):Muszę się pochwalić. Rzecz się stała niesłychana Pobrano ode mnie w nocy książkę pierwszy raz od dawna.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości