Ananka napisał(a):Nie wiem czym finta powinna być. Ludzie z Lubimy Czytać nie chcą się tu wymieniać i skutecznie wymieniają się od daaawnaaa wyłącznie na portalu LC. Jakoś tam to działa. Mnie wymiana książka na książkę nie satysfakcjonuję, więc zamiast na LC tutaj harcuję.
chyba trochę generalizujesz. Ja się wymieniam na LC, ale na Fincie jestem dużo bardziej aktywniejsza. Po pierwsze tu mam dostęp do większej ilości książek, które mnie interesują. Po drugie, czuję się tu bezpieczniej, bo wszystkie transakcje są wyłożone czarno na białym (podczas prywatnej wymiany możesz stracić i nigdy nie odzyskać przedmiotów ani żadnej rekompensaty), po trzecie mnóstwo osób z LC (znajomych lub nie) ma konta na fincie i w pełni korzysta z tego portalu. Co więcej, niektórzy mają półki z nazwą finta.
ale na temat: mnie interesują z reguły książki (sporadycznie przytrafiło mi się kupić coś innego), ale uważam, że wymiana innych przedmiotów jest dobrym rozwiązaniem. Mamy w domu mnóstwo zbędnych przedmiotów, które mogą się przydać innym. Kinomaniacy wymieniają się pewnie tylko filmami

. Ja korzystam z innych działów wyłącznie, gdy szukam np. prezentu dla kogoś (film, kolczyki itd.), więc zaglądam tam tylko z potrzeby, czyli niezbyt często.