Strona 1 z 9

Pomożecie? Pomożemy!

PostNapisane: 15 kwi 2011, o 20:47
przez admin
Wszystkim, którzy mają pytania związane z funkcjonowaniem serwisu polecam lekturę http://finta.pl/jak-to-dziala. Jeśli coś nadal jest niejasne, proszę śmiało zadawać pytania w tym dziale.

Do odpowiadania na ewentualne pytania zachęcam również bardziej doświadczonych użytkowników, którzy swoją wiedzą mogliby podzielić się z innymi.

Re: Pomożecie? Pomożemy!

PostNapisane: 30 lip 2011, o 23:16
przez dabrovka
Ponieważ ostatnio ślepota dopadła mnie straszliwa (nie mogę znaleźć nawet okularów) to pytam; czy jest w serwisie opcja taka jak "ostatnio dodane książki/gry/inne"?
Nie siedzę przed komputerem cały dzień, nie korzystam z rss a chciałabym wiedzieć co nowego zostało dodane.

Re: Pomożecie? Pomożemy!

PostNapisane: 31 lip 2011, o 07:27
przez admin
W takim przypadku można skorzystać z sortowania.

Wchodzimy do kategorii, np. Książki. Z dostępnych opcji "Sortuj według" wybieramy "Data wystawienia". Po kliknięciu na ten link książki zostaną posortowane wg daty wystawienia w porządku od najstarszej (strzałka do góry). Po ponownym kliknięciu porządek sortowania odwróci się i książki będą wyświetlane począwszy od najpóźniej wystawionej (strzałka do góry).

Re: Pomożecie? Pomożemy!

PostNapisane: 31 lip 2011, o 09:37
przez rumcajs
Ja również cierpię na zaawansowaną ślepotę. I notoryczny brak czasu niepozwalający mi na wczytywanie się w instrukcje obsługi czegokolwiek.
Wystawiłem przedmiot za określoną liczbę punktów. Po pewnym czasie dochodzę do wniosku, że moja cena jest zbyt wysoka. Czy mogę ją zmienić bez wycofywania przedmiotu i ponownego jego wystawienia za inną ilość punktów?

Re: Pomożecie? Pomożemy!

PostNapisane: 31 lip 2011, o 10:13
przez nutkab
rumcajs napisał(a):Wystawiłem przedmiot za określoną liczbę punktów. Po pewnym czasie dochodzę do wniosku, że moja cena jest zbyt wysoka. Czy mogę ją zmienić bez wycofywania przedmiotu i ponownego jego wystawienia za inną ilość punktów?

Tę opcję testowałam już wielokrotnie :). Moje przedmioty -> Lista przedmiotów -> klikamy w wybrany przedmiot i wpisujemy ilość punktów lub zmieniamy dane ->Zapisz i gotowe :).

Re: Pomożecie? Pomożemy!

PostNapisane: 30 sie 2011, o 09:15
przez Hess
Witam,
próbuję od wczoraj wysłać wiadomości do kilku użytkowników i nie wychodzi mi to.
Jeśli wchodzę w korespondencję już istniejącą, to moja wiadomość dociera, a jeśli wchodzę przez jego profil i tam naciskam, wyślij wiadomość, to po wszystkim pokazuje mi się komunikat: "Wystąpił błąd 404.
Przepraszamy, ale pod żądanym adresem nie istnieje strona w naszym serwisie.".

To jak ja mam wysłać wiadomość ;(??

Re: Pomożecie? Pomożemy!

PostNapisane: 30 sie 2011, o 10:02
przez admin
Proszę powiedzieć, w przypadku jakiego użytkownika występuje ten błąd. Czy próba wysłania wiadomości poprzez Wiadomości -> Napisz wiadomość (menu po prawej stronie) do takiego użytkownika również kończy się błędem 404?

Re: Pomożecie? Pomożemy!

PostNapisane: 30 sie 2011, o 10:36
przez Hess
admin napisał(a):Proszę powiedzieć, w przypadku jakiego użytkownika występuje ten błąd. Czy próba wysłania wiadomości poprzez Wiadomości -> Napisz wiadomość (menu po prawej stronie) do takiego użytkownika również kończy się błędem 404?


Problem z wysłaniem wiadomości miałam do malvi i Draakhan. Jednak do malvi w końcu wysłałam, bo już z nią wcześniej wymianiałam wiadomości.

Tak, też występuje błąd 404, gdy chcę wysłać wiadomość tą drogą co napisałeś.

Re: Pomożecie? Pomożemy!

PostNapisane: 30 sie 2011, o 10:47
przez admin
Czy błąd 404 pojawia się od razu po kliknięciu na "Wyślij wiadomość do użytkownika" w profilu użytkownika? Czy wyświetla się okienko z formularzem wiadomości?

W jakiej przeglądarce występuje błąd?

Pytam o to wszystko ponieważ błąd taki nie występuje u mnie. Czy ktoś jeszcze ma taki problem?

Re: Pomożecie? Pomożemy!

PostNapisane: 30 sie 2011, o 10:55
przez Hess
Mam Operę.

Okienko do wpisania wiadomości pojawia mi się. Wpisuję temat, treść i/lub użytkownika , klikam wyślij, okienko znika i pojawia mi się komunikat z błędem.

W sumie nie próbowałam zrobić tego w innej przeglądarce, więc zaraz tozrobię i dam znać. Ale i tak dziwnie, że tak się robi, bo już wysyłałam wiadomości i nie miałam takiego problemu.